Verkeersborden oefenen Bromfiets

Als je het bromfiets theorie examen gaat maken bij het CBR binnenkort dan zijn de verkeersborden een belangrijk onderdeel. Veel oefenen helpt bij het makkelijk beantwoorden van de vragen. 

Zo ziet het CBR theorie voor de bromfiets eruit

Begin op tijd met oefenen van het theorie examen zodat jij niet voor verassingen komt te staan. 

Vanaf 15,5 jaar mag jij examen doen

Als je aan het oefenen bent voor het CBR theorie examen voor de brommer, snorfiets of brommobiel dan zijn verkeersborden daar een belangrijk onderdeel van. Verkeersborden worden veel gevraagd tijdens het theorie examen. Het zijn niet alleen rechtstreekse vragen die je hier kunt oefenen maar ook vragen waarbij je het verkeersbord de situatie bepaald.

Dit 5 categorieën waarover jij vragen kan verwachten tijdens het CBR theorie examen:

1.

Verkeersregels

2.

Verkeersinzicht

3.

Verantwoord rijgedrag

4.

Milieu

5.

Voertuigtechniek

Verschillende type oefenexamens voor jou 

Verkeersborden oefenen net zoals het bij het officiële examen. Er zijn 2 vraagsoorten die jij hier gratis kan oefenen om jou te helpen beter te worden in het verkeer. De vragen richten zich met name op de verkeersborden die jij kan tegenkomen als je op de bromfiets of scooter rijdt. Er zijn een aantal borden die overlappen zodat je de verkeerssituatie goed kan inschatten. Die extra borden, zoals een verplicht voetgangers of fietspad, kan jij ook krijgen bij het theorie examen.


Meerkeuze vragen

Hotspot vragen zal jij gaan krijgen bij het theorie examen. Klik op de juiste afbeelding of de juiste plek van de afbeelding om de vraag te beantwoorden. Hotspot vragen zijn over het algemeen een realistisch weergave van de echte situaties. Dan zul jij ook snel moeten inschatten met wat voor verkeersbord je te maken hebt. Een ideale oefening voor het echte leven en je theorie examen dus.

Praktijk examen sinds 2010 verplicht

Hotspot vragen

Vragen die jij gaat krijgen bij het CBR theorie examen. Het oefenen van hotspot vragen helpt jou goed voorbereiden op het CBR theorie examen en jij oefent alvast op dezelfde manier. Maak een keuze voor de juiste afbeelding om het juiste antwoord te geven. Verkeersborden die dicht bij elkaar liggen worden hier getest. Aan het einde vind jij natuurlijk de juiste antwoorden die bij de vraag horen en zie jij hoeveel fout je hebt.

60.000 praktijk examens per jaar

Rijksoverheid

Alle wetten en verkeersregels worden bepaald door de rijksoverheid. Alle wetten en regels omtrent verkeer zijn terug te vinden op de website van de overheid.