Verkeersborden oefenen Auto

Als je het auto theorie examen gaat maken bij het CBR binnenkort dan zijn de verkeersborden een belangrijk onderdeel. Veel oefenen helpt bij het makkelijk beantwoorden van de vragen. 

Zo ziet het CBR theorie voor de auto eruit

Begin op tijd met oefenen van het theorie examen zodat jij niet voor verassingen komt te staan. 

Er zijn 6 categorie├źn verkeersborden

Verschillende type oefenexamens voor jou 

Er zijn verschillende opties om te oefenen. Kies het examen dat bij jou past en het beste voor je werkt. Kan je allebei foutloos beantwoorden dan heb je de verkeersborden onder controle. Stop niet met oefenen voordat je de toetsen gemakkelijk doorloopt. De vragen en antwoorden komen in willekeurige volgorde voorbij om je echt te laten wennen aan het CBR theorie examen. 


Hotspot vragen

Hotspot vragen zal jij gaan krijgen bij het theorie examen. Klik op de juiste afbeelding of de juiste plek van de afbeelding om de vraag te beantwoorden. Hotspot vragen zijn over het algemeen een realistisch weergave van de echte situaties. Dan zul jij ook snel moeten inschatten met wat voor verkeersbord je te maken hebt. Een ideale oefening voor het echte leven en je theorie examen dus.

Meer dan 650.000 examen per jaar

Meerkeuze vragen

Ben je nog helemaal niet bekend met de verkeersborden? Begin dan het oefenen van meerkeuze vragen. Die vragen zijn misschien iets pittiger maar helpen jou snel de verschillende verkeersborden te leren kennen. Aan het einde van de toets kan je niet alleen zien welke vragen je goed of fout had, maar ook wat het juiste antwoord hoort te zijn. Daarbij staat er nog een uitleg over het bord en handige tips.

Meer dan 350.000 hectometerpalen

Deel 2, kennisvragen

Het CBR theorie examen is verdeelt over 3 onderdelen. Deel 2 zijn kennisvragen en daar komen de verkeersborden met name voor. Vergis je niet bij de onderdelen gevaarherkenning en inzicht kunnen ook verkeersborden onderdeel van de vraag uitmaken. Alle onderwerpen die gevraagd kunnen worden kan jij hier terug vinden.

4 type onderborden voor de auto

Onderborden

Een onderbord is wit en geeft een uitzondering of toevoeging aan. Voor auto's zijn er 4 type onderborden waarvan er 2 een uitzondering aangeven. De onderborden voor de auto zijn gemakkelijk te herkennen aan de afbeelding van een auto van voren of een zijaanzicht in het bord.